Ιστορία

Αρχική
Σελίδα

 

Change Language

 

Ο Θεός ίσως να δημιούργησε αυτόν τον τόπο για να κατοικήσουν οι νεράιδες των παραμυθιών, ανάμεσα στους ελαιώνες και τις φυσικές πήγες των καταπράσινων βουνών, ανάμεσα στο γαλάζιο του ουρανού και τις θάλασσας  του Ιονίου Πελάγους . Ίσως όμως ήθελε να δώσει σ’ εμάς μια μικρή γεύση Παράδεισου πάνω στην Γη.

 
 

Ο θρύλος υποστηρίζει πως η Μπενίτσα πήρε το όνομά της από το καράβι κάποιου πειρατή, ή κι από τον ίδιο τον πειρατή ο οποίος εντυπωσιάσθηκε από την ομορφιά του τόπου .Τα ερείπια της έπαυλης του 3ου αιώνα  και των Ρωμαϊκών λουτρών, μαρτυρούν πως η Μπενίτσα υπήρξε από παλιά τόπος αναψυχής.

Φημισμένο ψαροχώρι, που την δεκαετία του 70, το χωριό μεταμορφώθηκε  σε Τουριστικό θέρετρο, πρωτοστατώντας στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού, αλλά και όλης της Ελλάδος. Ως πρώην  ψαροχώρι και νυν τουριστικό θέρετρο δεν θα μπορούσε να λείπει το Μουσείο θαλάσσης που έχει εγκατασταθεί στην περιοχή από το 1989.

 
 

 

 

Το ζωηρό πνεύμα των περίπου χιλίων κατοίκων του χωριού, αναζητεί συνεχώς νέους τρόπους αναβάθμισης.   Με τα γραφικά σοκάκια, την πεντακάθαρη θάλασσα και το ζεστό περιβάλλον που δημιουργούν οι κάτοικοι της , οι επισκέπτες ντόπιοι και ξένοι θα κάνουν την Μπενίτσα ένα κομμάτι του εαυτού τους

 
 

 

 
Πληροφορίες Φωτογραφίες Χάρτης Ιστορία Ξενοδοχεία Δωμάτια Καφέ & Φαγητό Διασκέδαση Ενοικιάσεις Οχημάτων Αγορές

Get Flash Plugin